استفاده از دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل

استفاده از خدمات دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل توسط گروه پزشکی طبیب اول


نحوه استفاده از دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل

ونتیلاتور دستگاهی است که با پشتیبانی  فرایند تنفس، هوا را به داخل ریه ها پمپ می کند. بعضی اوقات افراد از آن به عنوان دریچه یا دستگاه تنفس یاد می کنند. افرادی که در بخش های مراقبت ویژه (ICU) اقامت دارند ممکن است به پشتیبانی دستگاه تنفس نیاز داشته باشند و در بعضی مواقع استفاده از دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل به بهبودی بیمار سرعت میبخشد. ونتیلاتور انواع مختلفی دارد و هر کدام سطح متفاوتی از پشتیبانی را ارائه می دهند. نوعی که پزشک استفاده می کند به شرایط فرد بستگی دارد. این شامل افرادی است که علائم شدید COVID-19 دارند. قبل از همه گیر شدن COVID-19، نیاز به تهویه یکی از مهمترین دلایلی بود که افراد در ICU تحت درمان قرار می گرفتند. از آن زمان، تقاضا برای ونتیلاتور افزایش یافته است. دستگاه های تهویه نقش مهمی در نجات جان افراد، چه در بیمارستان ها و چه در آمبولانس ها دارند.

دلایل استفاده از دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل

اگر شرایطی تنفس یا وارد شدن اکسیژن کافی به خون را برای شما بسیار دشوار کند، ممکن است شما در یک دستگاه ونتیلاتور مکانیکی قرار بگیرید. به این وضعیت نارسایی تنفسی گفته می شود. ونتیلاتورهای مکانیکی دستگاه هایی هستند که به عنوان دمنده عمل می کنند تا هوا را به داخل ریه های شما منتقل و از آن خارج کنند. درمانگر تنفسی و پزشک شما دستگاه تنفس را تنظیم می کنند تا میزان دفعات وارد شدن هوا به داخل ریه ها و میزان هوای شما را کنترل کند.
ممکن است ماسک برای ورود هوا از ونتیلاتور به داخل ریه ها نصب شده باشد. یا اگر مشکل تنفسی جدی تر باشد ممکن است به لوله تنفسی نیاز داشته باشید.
از تهویه های مکانیکی عمدتا در بیمارستان ها و سیستم های حمل و نقل مانند آمبولانس، حمل و نقل هوایی MEDEVAC و غیره استفاده میشود. در برخی موارد، اگر بیماری طولانی مدت باشد و مراقبان در خانه آموزش ببینند و از پرستاری کافی و منابع دیگر در خانه برخوردار باشند، می توان از آنها در خانه استفاده کرد. استفاده طولانی مدت از دستگاه ونتیلاتور ممکن است شما را در معرض ذات الریه، آسیب به تارهای صوتی یا سایر مشکلات قرار دهد.

آسیب ها و شرایط بسیاری وجود دارد که می تواند باعث نارسایی تنفسی شود، از جمله:

آسیب سر
سکته
بیماری ریه
آسیب نخاعی
فلج اطفال
ایست ناگهانی قلب
سندرم دیسترس تنفسی نوزادان
سندرم دیسترس حاد تنفسی (ARDS)
پنومونی
سپسیس
برخی از افراد مبتلا به COVID-19 نیز در تنفس به سختی دچار مشکل می شوند یا دچار ARDS می شوند. با این حال، این فقط در افرادی رخ می دهد که به شدت درگیر این بیماری می شوند، که حدود ۵ درصد از کل موارد تایید شده COVID-19 را تشکیل می دهد. علاوه بر این، پزشکان برای افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند از ونتیلاتور استفاده می کنند که به دلیل بیهوشی قادر به تنفس نیستند.
دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل
ونتیلاتور دستگاهی است که با پشتیبانی  فرایند تنفس، هوا را به داخل ریه ها پمپ می کند.

انواع ونتیلاتور

روش های مختلفی وجود دارد که فرد می تواند پشتیبانی از ونتیلاتور را دریافت کند. از جمله:
تهویه ماسک صورت
ونتیلاتورهای مکانیکی
کیف های احیا دستی
ونتیلاتورهای تراکوستومی
دستگاه های تهویه ماسک صورت غیرتهاجمی هستند، در حالی که ونتیلاتورهای مکانیکی و تراکوستومی تهاجمی هستند و از طریق لوله هایی کار می کنند که پزشک در گلو جایگذاری میکند. این عمل به عنوان لوله گذاری شناخته می شود.
برای بعضی ها، یک تهویه ماسک صورت ممکن است برای تثبیت وضعیت آنها کافی باشد. افرادی که از نظر جسمی برای تنفس مستقل تلاش می کنند ممکن است به تهویه مکانیکی نیاز داشته باشند.

در زیر انواع دستگاه تنفسی و نحوه کار آنها را بررسی می کنیم.

تهویه ماسک صورت

دستگاه تهویه ماسک صورت روشی غیر تهاجمی برای حمایت از تنفس و سطح اکسیژن در فرد است. هنگام استفاده در یک فرد بیمار، ماسکی استفاده می شود که روی بینی و دهان قرار می گیرد در حالی که هوا به مجاری تنفسی و ریه ها وارد میشود.
افراد مبتلا به COVID-19 در صورتی که در تنفس مشکل دارند و یا سطح اکسیژن کافی ندارند، ممکن است از دستگاه تهویه ماسک صورت استفاده کنند. فشار مثبت مداوم راه هوایی و دستگاه های فشار مثبت هوایی دو طرفه نیز از طریق ماسک صورت کار می کنند. افراد معمولاً از این موارد برای بیماری های مزمن مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی استفاده می کنند، اما برخی از پزشکان ممکن است از این موارد برای افراد مبتلا به COVID-19 نیز استفاده کنند.

ونتیلاتورهای مکانیکی

هواکش های مکانیکی دستگاه هایی هستند که به طور کامل فرایند تنفس را بر عهده می گیرند. پزشکان از این موارد زمانی استفاده می کنند که فرد نتواند به تنهایی نفس بکشد. ونتیلاتورهای مکانیکی از طریق لوله ای در گلو فرد کار می کنند، هوا را به داخل ریه ها پمپاژ می کنند و دی اکسید کربن را به خارج منتقل می کنند. یک واحد ونتیلاتور فشار، رطوبت و دمای هوا را تنظیم می کند. این به متخصصان مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد سطح تنفس  و اکسیژن فرد را کنترل کنند. افراد مبتلا به COVID-19 در صورت بیماری شدید ممکن است به یک دستگاه تهویه مکانیکی نیاز داشته باشند.

کیف های احیا دستی

کیسه های احیا دستی قطعه ای میباشد که به افراد اجازه می دهد جریان هوای دستگاه تنفس خود را با دست کنترل کنند. این دستگاه ها از یک کیسه خالی تشکیل شده اند که فرد با فشار دادن آن هوا را به داخل ریه ها پمپ می کند. فرد می تواند یکی از این دستگاه ها را به دستگاه تهویه ماسک صورت متصل کند، یا اگر لوله گذاری شود، پزشک می تواند یکی از آن ها را به لوله داخل گلو وصل کند. اگر شخصی که در یک دستگاه ونتیلاتور مکانیکی قرار دارد مجبور به استفاده از آن شود، این می تواند به عنوان یک راه حل موقت مفید باشد. به عنوان مثال، اگر قطعی برق وجود داشته باشد، فرد می تواند از کیسه دستی احیا کننده در حالی که منتظر است دوباره روشن شود استفاده کند.

ونتیلاتور تراکوستومی

تراکوستومی روشی است که در آن پزشک یک شکاف در لوله تنفس ایجاد می کند و یک لوله را وارد می کند، که باعث می شود هوا به داخل و خارج برود. این باعث می شود فرد بدون استفاده از بینی یا دهان خود نفس بکشد. افرادی که تحت عمل تراکوستومی قرار گرفته اند نیز می توانند از طریق این دهانه از حمایت ونتیلاتور استفاده کنند. پزشکان به جای قرار دادن دستگاه تنفس از طریق دهان، آن را مستقیماً وارد لوله تنفس می کنند. افرادی که تحت عمل تراکوستومی قرار گرفته اند به نوع دیگری از دستگاه تنفس نیاز دارند.
دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) در منزل
درمانگر تنفسی و پزشک شما دستگاه تنفس را تنظیم می کنند

خطرات استفاده از دستگاه ونتیلاتور

همانند بسیاری از اقدامات پزشکی، تهویه تهدیداتی را شامل می شود به ویژه تهویه مکانیکی. هرچه فرد به تهویه مکانیکی نیاز داشته باشد، خطرات آن بیشتر خواهد بود. عوارض احتمالی استفاده از دستگاه تنفس عبارتند از:

  • آتلکتازی که در صورت انبساط کامل ریه ها اتفاق نمی افتد و باعث کاهش میزان اکسیژن وارد جریان خون می شود
  • آسپیراسیون یا تنفس مواد خارجی در مجاری هوایی (به عنوان مثال بزاق)
  • آسیب ریه، که می تواند در نتیجه فشار هوا یا سطح اکسیژن زیاد رخ دهد
  • ادم ریوی، که هنگام جمع شدن مایعات در داخل کیسه های هوا در ریه ها اتفاق می افتد
  • پنوموتوراکس، که شامل نشت هوا از ریه ها به فضای خارج از آنها است، باعث درد، تنگی نفس و  در بعضی موارد  آسیب شدید به ریه
  • عفونت، که می تواند شامل عفونت های سینوسی و گاهی اوقات ذات الریه باشد
  • انسداد راه های تنفسی
  • آسیب تارهای صوتی در نتیجه لوله گذاری طولانی مدت
  • لخته شدن خون یا زخم بستر در نتیجه دراز کشیدن در یک موقعیت برای مدت طولانی
  • ضعف عضلانی، اگر شخصی مدت طولانی روی دستگاه تنفس بماند
مرکز خدمات پرستاری و پزشکی طبیب اول همواره به طور شبانه روزی و با پزشکانی متخصص و با تجربه آماده خدمت رسانی به همشهریان عزیز در هر نقطه از شهر تهران می باشد.
از این که در این مقاله همراه ما بودید نهایت تشکر را داریم و امیدواریم که این موضوع برایتان مفید بوده باشد.

اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول

تهران ، خیابان مدنی بالاتر از مترو سبلان – روبروی بانک ملت – نبش خیابان نوری ، واحد۵
مشاوره پزشکی:  ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸
مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸
چنانچه نیاز به مشاوره با کارشناسان ما دارید منتظر صدای گرمتان هستیم
سلامتی روز افزون شما آرزوی همیشگی ماست
مرکز پرستاری در منزل طبیب اول در نقشه گوگل
۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =