بی اختیاری ادرار در سالمندان چیست ؟
طبق بررسی های بعمل آمده بیماری هایی که در زمان سالمندی یا به اصطلاح بازنشستگی ایجاد می شوند، بدون واگیر و قابل پیش بینی می باشند. که یکی از آنها بی اختیاری ادرار در سالمندان بوده که می توان با اصلاح طریقه ی زندگی و مواد غذایی مورد استفاده ، از ایجاد این عوارض و بیماری ها جلوگیری بعمل آورد.
معمولاً بیماری های دوران سالمندی را نمی توان حذف کرد و از ایجاد آن ها جلوگیری کرد، اما با برنامه ریزی و رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی می توان ایجاد آن ها را به تاخیر انداخت و یا تعداد بیماری های این دوران را کمتر نمود.
پرستاری از سالمندان از جمله مواردی است که مرکز پزشکی پرستاری طبیب اول اعمال می دارد. همچنین این مرکز با دارا بودن بهترین و مجرب ترین کادر پزشکی و پرسنلی ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. به منظور دستیابی به خدمات این مرکز می توانید با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.
یکی از مشکلات این دوران ، بحث بی اختیاری ادرار در سالمندان می باشد که متاسفانه این عارضه در بین سالمندان شایع می باشد. بی اختیاری ادرار در سالمندان سبب ایجاد عوارض نامطلوبی همچون: عوارض روانی ، جسمانی و اجتماعی می شود.
همچنین این عارضه تاثیر منفی ومستقیمی بر کیفیت زندگی سالمند می گذارد.
حدود ۳۰ درصد از افراد در دوران سالمندی دچار بی اختیاری ادراری می شوند و این درصد در بین زنان نسبت به مردان ، شایع تر می باشد ، زیرا عوارضی مانند یائسگی و یا زایمان می توانند زمینه ساز بی اختیاری ادراری در دوران سالمندی زنان شوند.
عوارض بی اختیاری ادرار
این عامل تاثیر نامطلوبی بر روحیه و روان سالمند می گذارد.
بطور مثال انسان سالمند از اینکه دچار بی اختیاری ادرار شده است ناراحت می باشد و از شرکت در جمع و اجتماع دوری می گزیند.
همچنین بدنبال تضعیف روحیه ی سالمند در این حالت ، امکان پرخاشگری و مضطرب شدن آن وجود دارد. بنابراین نیاز است تا با این افراد نحوه ی رفتار و ارتباط مناسبی برقرار کرد تا از عوارض روحی فرد سالمند کاسته شود.
مرکز خدمات پزشکی و پرستاری طبیب اول دارای کادری باتجربه و دلسوز در جهت مراقبت و پرستاری از سالمندان می باشد.

علل بی اختیاری ادرار در سالمندان
- افزایش سن (تاثیر مستقیم )
- اضافه وزن : معمولا بی اختیاری ادرار در سالمندان در افراد چاق به دلیل مشکلات ایجاد شده در عضلات کف لگن و عضلات مثانه ، بیشتر اتفاق می افتد.)
- بیماری های جسمانی مانند دیابت ( زیرا افراد دیابتی ، آب و نوشیدنی بیشتر مصرف می کنند و این امر سبب افزایش حجم ادراد می گردد. همچنین در افراد دیابتی ، اعصاب مثانه آسیب می بینند که این امر سبب اختلال در کنترل سیستم ادراری می شود و حجم استاندارد مثانه ی این افراد از نظر ظرفیت نگهداری ادرار کم می شود.)
- هر عاملی که سبب افزایش فشار ناحیه ی شکم شود، مانند بیماری های تنفسی و یا یبوست. ( یبوست در افراد سالمند امری شایع می باشد، که می تواند سبب بی اختیاری ادراری شود.)

انواع بی اختیاری ادرار در سالمندان
-
بی اختیاری استرسی
در این حالت فرد بدنبال عطسه ، سرفه و جابجای (حرکت سریع) بی اختیاری ادراری می گیرد، که این نوع در خانم ها نسبت به آقایان شیوع بیشتری دارد.( زیرا در بانوان با افزایش سن ، ترشح هورمون ها مخصوصا استروژن کاهش می باید ؛ که این امر سبب کاهش در قوام عضلات می گردد.)
-
بی اختیاری فوریتی
در این حالت اختلالاتی در سیستم عصبی عضلات مجاری ادرار و مثانه ؛ به دنبال برخی از بیماری های جسمانی ایجاد می گردد. مانند بیماری های سکته ی مغزی و دیابت و…
-
بی اختیاری لبریزی
در این حالت تحت تاثیر عوامل متعدد ( مانند بیماری تومور خوش خیم پروستات در آقایان) مجاری ادراری انسداد پیدا می کنند و زمانی که مثانه ادراری ، بیش از حد توان خود را دریافت کند ، قادر به کنترل نخواهد بود و فرد دچار بی اختیاری ادراری می شود.
-
بی اختیاری موقتی
در این حالت نیاز است تا با تشخیص عامل بی اختیاری، در صدد رفع آن برآمد زیرا با رفع عامل تاثیر گذار ، بی اختیاری نیز برطرف می شود.
اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول
تهران ، خیابان مدنی بالاتر از مترو سبلان – روبروی بانک ملت – نبش خیابان نوری ، واحد۵
تلفن: ۷۷۰۳۳۰۲۴-۰۲۱
تلفن: ۷۷۰۳۳۰۲۶-۰۲۱
مشاوره پزشکی: ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸
مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸
چنانچه نیاز به مشاوره با کارشناسان ما دارید منتظر صدای گرمتان هستیم
سلامتی روز افزون شما آرزوی همیشگی ماست
مرکز پرستاری در منزل طبیب اول در نقشه گوگل
بدون دیدگاه