آشنایی با عوامل مشکلات روحی در سالمندان

عوامل ایجاد مشکلات روحی در سالمندان کدام است؟ علائم افسردگی در سالمندان چیست؟ چه عواملیباعث بروز فراموشی در سالمندان می شود؟ برای دانستن پاسخ این سوالات متن ذیل را بخوانید.

زمانی که صحبت از سالمندان می شود پدربزرگ و مادربزرگ اولین کسانی هستند که در ذهن ما تداعی می شوند کسانی که ما آنهارا خیلی دوستشان داریم و بهترین خاطرات را با آنها گذراندیم.

مطالعات جدید نشان می دهد که سالمندی سن وسال خاص و معینی ندارد و بیشتر تحت تاثیر عوامل درونی و بیرونی است که فرد سالمند این عوامل را چگونه می پذیرد شما ممکن است جوانی را ببینید که روحیه ضعیف و افسرده ای دارد که قادر به انجام کاری نباشد و به توجه و مراقبت احتیاج دارد اما سالمندی راببینید با روحیه ی شاد و پر انرژی بنابراین سالمندی مرحله ای از زندگی است که نه تنها باید به استقبال آن بروید بلکه در طی آن دوران سعی کنید کیفیت زندگی خود را حفظ کنید تا با روحیه شاد زندگی را بگذرانید.

چه مشکلاتی در دوران سالمندی به وجود می آید؟

به طور کلی سلامت جسمی و روانی افراد سالمند اهمیت بسیاری دارد چون بسیاری از عزیزان سالمند به غیر از مشکلات جسمی که با آن رو به رو هستند دچار اختلالات عصبی و روانی هم هستند که یکی از مهم ترین آنها فراموشی، اختلال در خواب و افسردگی است و دلیل آن این است که در بزرگسالی عملکرد تغییرات طبیعی بدن با افزایش سن کم می شود درست مثل دوران بلوغ که در نوجوانی تنغییرات جسمی و روحی افزایش پیدا می کند.

مشکلات روحی در سالمندان

در مغز افراد سالمندان مانند سایر اعضای بدنشان در دوره ای از زندگیشان تغییراتی به وجود می آید به این معنی که قدرت حافظه و یادگیری آنها کم می شود و توانایی روبه رویی با مشکلات جدید و پیدا کردن راه حل مناسب در ذهنشان چالش انگیز است.

  • کم شدن قدرت شنوایی و بینایی
  • اختلال در خواب
  • درد های عضلانی در قسمت پا و کمر
  • تحلیل ماهیچه ها
  • خمیدگی و کوتاهی قد
  • نازک شدن استخوان ها که مستعد پوکی استخوان می باشد.
  • کم شدن انرژی

که اگر سالمندی نتواند با مشکلاتی که ذکر شد کنار بیاید دچار افسردگی می شود.

بزرگترین شوک و آسیب روحی وجسمی چه زمانی به سالمند وارد می شود؟

از دست دادن همسر چون یک بحران بسیار ناراحت کننده می باشد به طوری که در اکثر سالمندان تحمل این شرایط برایشان بسیار دشوار است چون همدم خود را از دست داده اند.

علائم افسردگی در سالمندان

الگوی علائم افسردگی در سالمندان مانند جوانان می باشد البته افراد سالمند کمتر نسبت به مسائل روحی احساس ناراحتی می کنند و بیشتر از درد و علائم جسمانی شکایت دارند و این نشان دهنده این است که سالمندان در مقابل مشکلات روحی نسبت به جوانان مقاوم تر هستند.

آلزایمر در سالمندان

یکی از مهمترین مشکلات سالمندان فراموشی است البته ممکن است ما هم در بعضی مواقع خیلی چیز ها را فراموش کنیم و با افزایش سن احتمال فراموشی بیشتر می شود اما در سالمندان به دلیل ضعف حافظه فراموشی بیشتر است که بسیار اذیتشان می کند. هرچه سن بالاتر می رود تغیرات بیشتری در مغز به وجود می آید و عملکرد مغز کندتر می شود و قدرت یادگیری آنها کاهش می یابد.

چه عواملی در روحیه و حافظه سالمندان موثر است؟

  • هم نشینی و صحبت کردن
  • از سالمند بخواهید برایتان خاطره تعریف کند این کار در تقویت حافظه کمک کننده است.
  • ورزش ملایم
  • تغذیه مناسب

خوشبختانه در فرهنگ ما خانواده ها به توجه و مراقبت از سالمندان مانند پدر و مادر اهمیت بسیاری می دهند و نمی گذارند آنها تنها باشند یا تنها زندگی کنند و در کارهایشان کمک حالشان هستند که کای بسیار ارزشمندی است.

طبیب اول شیوه مدرن  پرستاری در منزل  می باشد که با استفاده از تجهیزات کامل پزشکی و دارا بودن  کادر مجرب درمانی و پرستاران حرفه ای می تواند، اقدامات درمانی و پرستاری را در منزل برای شما و عزیزانتان ارائه دهد.

به منظور دستیابی به خدمات این مرکز می توانید با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:

 از دیگر مقالات مرکز خدماتی طبیب اول:

بی اختیاری ادرار در سالمندان

پرستاری از سالمندان

اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول

تهران ، خیابان مدنی بالاتر از مترو سبلان – روبروی بانک ملت – نبش خیابان نوری ، واحد۵

تلفن:  ۷۷۰۳۳۰۲۴-۰۲۱

تلفن:  ۷۷۰۳۳۰۲۶-۰۲۱

مشاوره پزشکی:  ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸

مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸

چنانچه نیاز به مشاوره با کارشناسان ما دارید منتظر صدای گرمتان هستیم

سلامتی روز افزون شما آرزوی همیشگی ماست

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − یازده =