مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان | طبیب اول

آشنایی با مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان با طبیب اول


مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان با طبیب اول

تشنج یکی از فعالیت های غیرطبیعی حسی، حرکتی و خودکار است. این بیماری به دلیل تخلیه بیش از حد و ناگهانی بار الکتریکی در سلول های مغزی افراد اتفاق می افتد.
در تشنج، یک قسمت یا تمامی بخش های مغز درگیر می شوند. در این هنگام مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان باید به صورت تخصصی و دقیق انجام شود. چرا که با انجام به موقع این اقدامات می توان از بروز حوادث ناگوار برای بیماران مبتلا به صرع جلوگیری نمود.

در این مقاله به بررسی تشنج و روش های مراقبت از بیمار مبتلا به صرع خواهیم پرداخت. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

لطفا جهت مطالعه مقاله ذیل، ۳ دقیقه ای با ما همراه باشید.

 

هنگام تشنج چه اتفاقی برای بیمار می افتد؟

از دلایل تشنج در بزرگسالان می توان به نقص ژنتیکی بیمار اشاره نمود. این بیماری در بسیاری از افراد به صورت اکتسابی می باشد. دلایلی مانند آسیب دیدن سر، افزایش فشار خون، عفونت سیستم عصبی و … در بروز این بیماری دخیل هستند.
هنگام تشنج، فرد به صورت ناگهانی به زمین افتاده و از هوش می رود. در بسیاری از مواقع، بیمار هنگام افتادن فریاد می زند. پس از بیهوشی، بدن بیمار بسیار خشک شده و حالت قوس مانند به خود می گیرد.
قرمز شدن و باد کردن گردن و صورت بیمار به دلیل متوقف شدن یا کاهش اکسیژن رسانی، از اتفاقات دیگری است که بیمار متشنج تجربه می کند. ممکن است هنگام افتادن فرد، فک او قفل شده و بزاق یا کف از دهان بیرون آید. علائم تشنج پس از مدتی رفع شده و بیمار به حالت اولیه خود برمی گردد.

مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان پس از بازگشت بیمار به حالت طبیعی انجام می گیرد. پس از آنکه بیمار تشنج را سپری کند، احتمال دارد بر اثر خستگی به خواب رود.

مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان | طبیب اول
شرایط مراقبت های پرستاری حین بروز تشنج بزرگسالان چیست _ طبیب اول

مراقبت های پرستاری حین بروز تشنج بزرگسالان

یکی از مهم ترین وظایف پرستار، بررسی وضعیت بیمار حین بروز تشنج است. اولین اقدام در هنگام تشنج، خلوت و آرام کردن محیط اطراف بیمار است. پس از آرام کردن اطراف بیمار، او را روی زمین قرار دهید. دقت کنید هنگام حرکت دادن بیمار، آسیبی به ناحیه سر او وارد نشود. استفاده از یک بالش نرم زیر سر بیمار می تواند در آرامش او تأثیر زیادی داشته باشد.
اگر بیمار لباس تنگ بر تن دارد، برای رفع فشار این لباس ها را باز کنید. در صورتی که پیش از تشنج کنار فرد بودید، برای کاهش فشار دندان ها روی زبان، یک ابروی دهانی برای بیمار بگذارید.
از تلاش برای باز کردن فک فرد متشنج، خودداری کنید. زیرا این کار باعث آسیب به دهان و دندان های بیمار خواهد شد. در صورتی که بیمار روی تخت دچار حمله تشنجی شده است، نرده های تخت را برای محافظت از بیمار بالا ببرید. بیمار دچار حمله تشنج را به پهلو خوابانده و سر او را به سمت جلو خم کنید. این کار باعث تخلیه محتویات و ترشحات دهانی بیمار شده و از خفگی او در طول تشنج و پس از آن جلوگیری می کند.

مراقبت های پرستاری پس از تشنج بزرگسالان

اصلی ترین مرحله مراقبت از بیمار تشنجی به مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان مربوط است. پس از هوشیاری بیمار، او را نسبت به وضعیت محیط اطراف آگاه سازید. در صورتی که بیمار پس از تشنج بخوابد، لازم است از باز بودن راه تنفس او اطمینان پیدا کنید.
به طور معمول بیمار پس از تشنج های بزرگ، دچار دوره کوتاه قطعی تنفس می شود. حتماً این مورد را در نظر داشته و در حفظ آرامش و خونسردی بیمار در این مدت تلاش کنید.

دیگر اقدامات پرستاری پس از تشنج عبارتند از:

پیشگیری از تروما

از مهم ترین اقدامات پس از تشنج، جلوگیری از وارد شدن هر گونه آسیب به بیمار است. پس از تشنج در صورت مشاهده افتادن فرد، به او کمک کرده و از شدت افتادن بیمار بکاهید. در صورتی که افرادی نظاره گر تشنج بیمار هستند، آنها را متفرق کنید.
دکمه های لباس را به منظور سهولت در تنفس بیمار باز کنید. از گرفتن پاهای بیمار خودداری نموده و اجازه دهید فرد متشنج حرکات آزادانه داشته باشد.
یکی از دست های خود را زیر سر بیمار گرفته و با دست دیگر خود جلوی ورود نور به چشمان او را بگیرید. یکی از مهم ترین مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان تماس با واحد اورژانس در صورت طول کشیدن تشنج بیش از ۵ دقیقه است.
هنگام تشنج از گذاشتن غذا در دهان و یا نوشاندن آب به بیمار اکیداً خودداری نمایید.

افزایش اعتماد به نفس بیمار

پس از به هوش آمدن بیمار به او کمک کنید احساساتش را برایتان بازگو کند. بهتر است روش های تسکین مورد استفاده برای کاهش اضطراب بیمار مانند اعتیاد وابستگی، مصرف الکل و … را ارزیابی کنید. روش های مقابله با اضطراب و استرس را به بیمار آموزش دهید.
در برنامه ریزی اهداف و همچنین قبول احساسات مثبت و منفی به بیمار کمک کنید. به فرد دچار تشنج و همراهان او، عدم محافظت و محدود کردن بیش از حد بیمار در حین تشنج را آموزش دهید.

ارتقای آگاهی و دانش بیمار

یکی از مهم ترین اقدامات پس از تشنج، آسیب شناسی و آگاهی از وضعیت بیمار و همچنین نیاز او به طی کردن دوره های درمانی است.
توصیه های لازم در زمینه رعایت رژیم دارویی و مصرف دارو طبق دستور پزشک را به بیمار گوشزد کنید. در مورد عوامل تحریک کننده بیمار مانند صداهای بلند، چراغ چشمک زن، بازی های رایانه ای و … و لزوم اجتناب از آنها، بحث و تبدل نظر نمایید.

مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان | طبیب اول
شرایط مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان

کلام آخر

بسیاری از مواقع مراجعه به مراکز درمانی در هنگام تشنج برای افراد مشکل است. دلایلی مانند ترافیک، حجم زیاد بیماران و نوبت دهی طولانی می تواند روند رسیدگی به بیمار تشنجی در بیمارستان را با مشکل مواجه کند.
در حال حاضر خدمات مراقبت های پرستاری بعد از تشنج بزرگسالان در منزل به عنوان راه کاری مفید و مؤثر شناخته می شود.
با استفاده از این خدمات در منزل می توان بیمار را از محیط شلوغ و پر هیاهوی خیابان و بیمارستان دور کرد. این امر تأثیر زیادی در بهبود بیمار و کوتاه کردن مدت تشنج دارد.
مرکز تخصصی پرستاری طبیب اول با بهره مندی از کادر مجرب و تجهیزات به روز، آماده ارائه خدمات خود در جهت آرامش و رضایت شما عزیزان می باشد.
از طریق تماس با طبیب اول می توانید اطلاعات لازم در زمینه خدمات مراقبت های پرستاری بیماران تشنجی  در منزل و هزینه های مربوطه را کسب نمایید.

با تشکر از همراهی شما سروران گرامی
تحریریه طبیب اول

اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول

تهران – میدان سبلان – سبلان شمالی – نبش خیابان نوری پلاک ۶۲۶ طبقه اول

تلفن:  ۸۸۴۴۸۴۳۲-۰۲۱

تلفن:  ۸۸۳۹۸۳۲۹-۰۲۱

مشاوره پزشکی:  ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸

مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =