معالجه زخمهای حاد در منزل چگونه انجام می شود؟
همانطور که می دانید زخم های حاد علاوه بر دردناک بودن، بسیار کثیف نیز هستند. همچنین زمان زیادی تا بهبودی کامل آن ها نیاز است. به طور کلی در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و درمانی ممکن است روند بهبودی آن نیز بیشتر به طول بیانجامد. در گاهی اوقات نیز ممکن است پس از احیا و درمان آن نیز، جای زخم بر روی پوست باقی بماند. از این رو پیشنهاد ما معالجه زخمهای حاد در منزل را به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم.
جهت مطالعه محتوای ذیل با ما همراه باشید.
زخم حاد یا مزمن چیست؟
معمولاً برای تمامی افراد پیش آمده که به دلایل مختلف دچار زخم های سطحی روی پوست و یا در بافت ها و اجزای داخلی بدن شوند. برخی از انواع زخم ها که به راحتی و در زمان کوتاه درمان نمی شوند را زخم های مزمن یا Chronic Wounds می نامند. با توجه به شیوع این زخم ها، درمان زخم های مزمن از مباحث قابل توجه و پر اهمیت است.
معالجه زخمهای حاد در منزل توسط پزشک
برای معالجه زخمهای حاد در منزل ممکن است پزشک از تکنیک های گوناگونی استفاده نماید. به طور کلی برای درمان زخم های حاد، پزشک پس از تمیز کردن زخم، ناحیه مورد نظر را بی حس می کند. سپس زخم را با استفاده از چسب پوست یا بخیه می بندد. در صورت وجود زخم سوراخ شده، ممکن است بیمار واکسن کزاز نیز دریافت کند.
لازم به ذکر است که امکان دارد که پزشک با توجه به محل زخم و امکان عفونت آن، زخم را بخیه نزند و اجازه دهد به طور طبیعی بهبود یابد. در این فرآیند بیمار باید زخم را با استفاده از گاز بپیچد. نوعی دیگر از روش های معالجه زخمهای حاد، استفاده از دارو های ضد درد است. پزشک ممکن است در صورت وجود عفونت یا خطر ابتلا به عفونت، پنی سیلین یا آنتی بیوتیک دیگری را نیز تجویز کند. همچنین در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به جراحی باشد.
انواع زخم مزمن و حاد ( معالجه زخمهای حاد در منزل )
همانطور که می دانید زخم های حاد می توانند برای بیماران و پزشکان بسیار سنگین باشند. در واقع زمانی که زخم به درستی بهبود نیابد، می تواند عوارض جدی ایجاد کند. از این رو به مراقبت مداوم نیاز دارد تا بدون بروز بیشتر بهبود یابد. اما این در حالی است که هر زخمی پتانسیل مزمن شدن را دارد. به طور کلی چند نوع زخم حاد وجود دارد که افراد آن را تجربه می کنند. این زخم ها به شرح ذیل می باشند:
۱. زخم های وریدی
این زخم ها زمانی به وجود می آیند که مشکلاتی در دریچه هایی که در داخل وریدهای اندام تحتانی شما قرار دارند وجود داشته باشد. اما دو احتمال وجود دارد که یا آن ها به اندازه کافی کار نمی کنند یا فرد از بیماری سیاهرگی رنج می برد. لازم به ذکر است که این عوامل منجر به مشکلاتی در جریان خون شده و سبب تجمع خون در وریدهای آسیب دیده می شود.
زمانی که خون شروع به تجمع می کند، فرد متوجه تورم اندام ها و در نهایت ایجاد یک زخم در نزدیکی آن ناحیه خواهد شد. زخم های وریدی معمولاً در قسمتی از ساق پا، در نزدیکی مچ پا دیده می شوند. با توجه به سیاهرگی که تحت تاثیر قرار گرفته است، زخم های وریدی می توانند در زیر زانو نیز به وجود آیند. دقت داشته باشید که در صورت مشاهده علائم زخم وریدی حتماً به پزشک مراجعه کنید.
۲. زخم شریانی
به طور کلی مشکلات شریانی می تواند منجر به زخم شوند. این زخم ها معمولاً به علت کمبود مواد مغذی در خون به وجود می آیند. زخم های شریانی اغلب میان انگشتان پا، بالای انگشتان پا و یا در امتداد قوزک خارجی ایجاد می شوند. این زخم ها رنگ پریده ای دارند و می توانند صورتی، زرد یا خاکستری به نظر برسند.
لازم به ذکر است که زخم های شریانی با درد همراه هستند. همچنین در صورت عدم درمان این زخم ها می توانند منجر به آسیب دائمی شوند. افراد مبتلا به بیماری های عروقی، نارسایی کلیوی، تروما، فشارخون بالا و چاقی بیشتر در معرض خطر ابتلا به زخم شریانی هستند. افراد باید جهت دریافت لیست کاملی از عوامل خطر و اوامری که می توانند برای جلوگیری از ایجاد زخم شریانی انجام دهند، با پزشک خود مشورت نمایند.
۳. زخم پای دیابتی
همانطور که مستحضر هستید مدیریت نادرست دیابت می تواند منجر به تعدادی از عوارض شود. یکی از این عوارض زخم پای دیابتی یا همان زخم پای نوروپاتیک می باشد. زخم پای دیابتی نتیجه از دست دادن حس اندام تحتانی، تجزیه بافت و در نهایت زخم است. با توجه به از دست دادن حس این زخم مورد توجه قرار نمی گیرد.
از این رو می تواند منجر به عفونت و مشکلات بیشتر شود. توجه داشته باشید که در صورت عدم درمان مناسب، این زخم می تواند منجر به قطع جزئی یا کامل پا یا حتی ساق پا شود. مدیریت دیابت به منظور جلوگیری از زخم پای دیابتی بسیار مهم است. اگر با دیابت خود مشکل دارید، می توانید با پزشک در رابطه با فعالیت هایی که می توانید برای داشتن یک زندگی سالم تر انجام دهید، مشورت نمایید.
۴. زخم های فشاری
زخم های فشاری که به زخم بستر معروفند، به علت فشار یا اصطکاک طولانی مدت در ناحیه ای از بدن ایجاد می شوند. این فشار سبب فشرده شدن بافت ناحیه و ایجاد زخم می گردد. این زخم اغلب در نواحی استخوانی بدن (پاشنه پا، آرنج، زانو، تیغه های شانه، دنبالچه، ستون فقرات، مچ پا، پشت سر) ایجاد می شوند.
به طور کلی زخم های فشاری در ۴ مرحله پیشرفت می کنند. این مراحل با حساسیت آغاز شده و تا زخم های ضخیم پیشرفت می کند. معمولاً این نوع زخم ناشی از بی حرکتی، آسیب نخاعی و شرایط مختلفی است که می تواند بر جریان خون، تب و فشار بیش از حد در هر ناحیه از بدن برای مدت طولانی تاثیر بگذارد. یکی از بهترین روش ها جهت درمان زخم فشاری، چرخش مکرر یا تغییر موقعیت است.
هزینه معالجه زخمهای حاد در منزل چقدر است؟
با توجه به موارد ذکر شده، زخم ها حاد یا مزمن انواع مختلفی دارند. از این رو شرایط بیماران با یکدیگر متفاوت است. دستمزد پزشک نیز با توجه به وضعیتی که بیمار دارد، متغیر است.
طبیب اول بهترین مرکز ارائه دهنده خدمات پزشکی در منزل، خدمات معالجه زخمهای حاد در منزل را توسط بهترین متخصصان و با هزینه مناسب و مقرون به صرفه به شما سروران گرامی ارائه می دهد.
جمع بندی
طبیب اول با بیش از ۱۵ سال سابقه درخشان و موفق آماده ارائه خدمات پزشکی و پرستاری در منزل می باشد. لازم به ذکر است که این مجموعه متشکل از بهترین متخصصان و پرستاران کشور است. از این رو خدمات با کیفیت بالا به شما عزیزان ارائه می گردد.
شما می توانید جهت ثبت درخواست درمان در منزل و دریافت مشاوره رایگان با مشاوران ما در ارتباط باشید.
با تشکر از همراهی شما
تحریریه طبیب اول
اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول
تهران – میدان سبلان – سبلان شمالی – نبش خیابان نوری – پلاک ۶۲۶ طبقه اول
تلفن: ۸۸۴۴۸۴۳۲-۰۲۱
تلفن: ۸۸۳۹۸۳۲۹-۰۲۱
مشاوره پزشکی: ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸
مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸
مرکز پرستاری در منزل طبیب اول در نقشه گوگل
بدون دیدگاه