ارائه خدمات تخلیه مایع داخل شکم ( آسیت ) در منزل
عبارت آسیت اصطلاحی رایج در پزشکی می باشد که ریشه آن از کلمه یونانی ASKOS با معنی ساک (کیف) گرفته شده است. آسیت یا مایع داخل شکمی به عارضه ای گفته می شود که تجمع مایع در حفره صفاقی را به همراه دارد.
در واقع تجمع مایع بیش از ۲۵ سی سی درون حفره صفاقی را آسیت می گویند. این بیماری یکی از عارضه های سیروز کبدی شایع در بین افراد سن بالا می باشد. افراد مبتلا به آسیت به راحتی در معرض خطر عفونت قرار گرفته و با افت کیفیت در زندگی خود مواجه می شوند. یکی از رایج ترین علت های بروز آسیت، داشتن فشار خون بالا و پورت ناشی از سیروز است. به یاد داشته باشید که عدم رعایت نکات درمانی جهت جلوگیری از آسیت می تواند ریسک ابتلا به بیماری های عفونی را افزایش دهد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با بهترین مرکز ارائه دهنده خدمات تخلیه مایع داخل شکم ( آسیت ) در منزل آشنا کنیم.
جهت مطالعه ادامه مطالب با ما همراه باشید.
مختصری درباره آسیت
آسیت (تجمع مایع در شکم) عارضه ای شایع در بین افراد است که در اثر عوامل مختلفی بروز پیدا می کند. در این بیماری مایعات بیش از حد معمول (بیش از ۲۵ میلی لیتر) در حفره داخلی شکم تجمع میابند. یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به آسیت می شود، از کار افتادگی یا تنبلی کبد در انجم وظایف خود است. در چنین وضعیتی مایعات موجود در بدن در فضای خالی بین شکم و سایر اعضا قرار می گیرند.
در اغلب موارد در صورت شدید بودن این بیماری، فرد احساس درد و ناراحتی دارد. به طوری که این درد امکان حرکت و جنب و جوش را از فرد می گیرد. شایان ذکر است که آسیت قادر به بروز زمینه های عفونت در شکم می باشد. مایعات تجمع یافته در شکم گاهی به سمت ریه ها حرکت کند و فضای بین ریه ها و گلو را پر کنند که موجب تنگی نفس می شود.
علل آسیت
علت های مختلفی موجب بروز آسیت یا تجمع مایع در حفره شکمی می شود که در این قسمت بدان اشاره می کنیم.
- سیروز کبدی
- عفونت
- روده آسیب دیده
- بیماری های قلبی و عروقی
- عارضه های کلیه
- تومور های سرطانی و غیر سرطانی
- بیماری پانکراس
در واقع این بیماری شکل پیشرفته تری از ورم اندام ها که در اثر عارضه نارسایی قلبی ایجاد می شود. در بیان دیگر، درجات و مراحل شدید بیماری های قلبی و عروقی تورم اندام هایی مانند پا از قسمت مچ تا ساق یا از بخش ساق به ران پا و شکم را به همراه دارد.
دفع پروتئین از کلیه بیش از حد معینی نوعی عارضه کلیوی است که وخیم بودن آن سبب بروز بیماری آسیت می شود.
اما یکی از اصلی ترین و رایج ترین علل وقوع آسیت، سیروز کبدی ( آسیب ساختمان و عملکرد کبدی ) می باشد. سیروز در ساختار و چرخه عملکرد کبد مشکلاتی را ایجاد می کند که باعث ایجاد سدی در مسیر عبور خون سیاهرگی به قلب می شود. از طرفی کبد که محل اصلی ساختن آلبومین است. کاهش سطح آلبومین در خون در اثر بیماری سیروز خروج پلاسما از درون رگ ها و ورم بدن را به همراه دارد.
علائم آسیت چیست؟
آشکار ترین علائم آسیت احساس سیری و شکل گیری شکم به فرم بادکنک و افزایش سریع وزن می باشد. سایر علائم آسیب عبارتند از:
- احساس پری و از دست دادن اشتها
- سوزش سر معده
- احساس نفخ و سنگینی
- حالت تهوع یا سو هاضمه
- تورم در اندام تحتانی
- تنگی نفس
- فتق
- بواسیر
- تب
قابل ذکر است که اگر بیماری با این علائم دارید که از احساس درد و ناراحتی رنج می برد و قادر به راه رفتن نیست، می توانید از خدمات طبیب اول جهت تخلیه مایع داخل شکم ( آسیت ) در منزل بهره مند شوید.
عوامل خطر آسیت کدامند؟
عواملی که بروز آن ها احتمال ابتلا به بیماری آسیب را افزایش می دهند عبارتند از:
- عفونت های ویروسی همچون هپاتیت B یا هپاتیت C
- هر بیماری که باعث آسیب کبدی یا ایجاد اسکار یا زخم در کبد شود
- سو مصرف الکل
- سرطان در ناحیه شکم
- نارسایی کلیه
- نارسایی احتقانی قلب
- سرطان تخمدان یا آندومتر رحم
- پانکراتیت (التهاب پانکراس)
- بیماری سل
- کمکاری تیروئید
روش های درمانی آسیت
بروز بیماری آسیت نشان دهنده انواع بیماری های توسعه یافته کبدی می باشد. به یاد داشته باشید که احتمال زنده ماندن ۵ سال پس از ایجاد آسیت فقط ۳۰ الی ۴۰ درصد است. پس نکته اساسی بعد از بروز آسیب مراجعه به یک پزشک متخصص کبد جهت درمان سریع آن است. انجام برخی اقدامات ساده می تواند علائم آسیت را کاهش دهد و حتی منجر به درمان قطعی آن شود. روش های پیشگیری و درمان علائم آسیب عبارتند از:
- رژیم غذایی (رژیم درمانی) : کاهش مصرف نمک
- دارو ها: مصرف قرص های دیورتیک (ادرار آور) جهت کاهش میزان نمک و آب در بدن، اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و فوروزماید (لازیکس)
- پاراسنتز: تخلیه مایعات اضافی در حفره شکمی با استفاده از سوزن نازک و بلند و مصرف آنتی بیوتیک جهت کاهش ابتلا به عفونت
- روش های جراحی: در موارد شدید بیماری آسیت انجام روش هایی همچون رادیولوژی TIPS
- پیوند کبد: اگر آسیت با روش های قبلی درمان نشود، توصیه پزشک پیوند کبد است که در مرحله نهایی مورد استفاده قرار می گیرد.
سخن پایانی
آب آوردگی شکم یا به اصطلاح آسیت سبب تجمع مایعات اضافی در فضای داخلی شکم و در نهایت تورم شکم به شکل بادکنک می شود. این بیماری با بروز عارضه های مختلفی از جمله سیروز کبدی و سرطان های گوارشی ایجاد می شود. عدم مراجعه به موقع به پزشک می تواند بسیار خطرناک باشد و عفونت های شدیدی را به همراه داشته باشد.
طبیب اول یکی از بزرگترین مراکز خدمات پرستاری مطمئن و با تجربه است و با اعزام پزشکان و پرستان خبره خدمات حرفه ای و اصولی در زمینه تخلیه مایع داخل شکم ( آسیت ) در منزل ارائه می دهد. این خدمات که به صورت تخصصی ارائه می گردند، نتایج قابل توجه و رضایت بیمار را به همراه داشته است.
خدمات پرستاری ارائه شده در این مجموعه توسط پرسنل آقا و خانم ارائه می گردد تا بیماران دغدغه پرستار متخصص و تجهیزات مورد نیاز در محل را نداشته باشند.
اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول
تهران – میدان سبلان – سبلان شمالی – نبش خیابان نوری – پلاک ۶۲۶ طبقه اول
تلفن: ۸۸۴۴۸۴۳۲-۰۲۱
تلفن: ۸۸۳۹۸۳۲۹-۰۲۱
مشاوره پزشکی: ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸
مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸
مرکز پرستاری در منزل طبیب اول در نقشه گوگل
بدون دیدگاه