ارائه خدمات شستشوی گوش ها در منزل
سرومن cerumen اصطلاحی در پزشکی است که به معنای جرم یا موم گوش می باشد که به عنوان عملکرد طبیعی سیستم شنوایی بدن محسوب می شود. یکی از دلایل ایجاد این ماده، عمل به وظیفه از بین بردن سلول های مرده، رفع آلودگی ها و مواد اضافی موجود در کانال گوش است. وجود جرم در مجرای گوش نشانه بیماری یا عارضه ای نیست، بلکه از عفونت جلوگیری می کند و مانع ورود ناگهانی آب به گوش، سنگینی، احساس خارش می شود.
اما تولید بیش از حد جرم در گوش انسداد و بسته شدن کانال گوش را به همراه دارد. اگر به دنبال راهکاری برای شستشوی گوش ها هستید و وقت مراجعه به مراکز درمانی را ندارید، می توانید از خدمات طبیب اول برای شستشوی گوش ها در منزل کمک بگیرید.
در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با روش ها و مزایای شست و شوی گوش آشنا کنیم.
جهت مطالعه و فهم بهتر ادامه مطالب با ما همراه باشید.
چه مواقعی باید شستشوی گوش انجام شود؟
همانطور که اشاره شد، جرم گوش با گذشت زمان ممکن است سبب بسته شدن مجرای گوش و کم شنوایی نیز شود. شستشوی گوش راه حلی جهت حذف این ماده از گوش است که از تجمع بیش از حد جرم جلوگیری کرده و همچنین میزان شنوایی افراد را افزایش می دهد. این روش با استفاده از ورود مایعات شونده مخصوص به کانال گوش انجام می شود.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تجمع جرم به مدت طولانی در گوش علائمی مانند کم شنوایی، خارش، سرفه مزمن، گیجی و درد گوش را به وجود آورد. البته برای افرادی که سابقه پارگی پرده گوش دارند شستشوی گوش برای خارج کردن جرم ها توصیه نمی شود.
البته شستشوی گوش به صورت مداوم و پی در پی سبب از بین رفتن مخاط گوش، صدمه به شنوایی و حتی عفونت نیز می شود. راهکار هایی که برای خارج کردن جرم اضافه گوش تا به امروز وجود دارد، عبارتند از:
- استفاده از قطره های نرم کننده جرم گوش و ریختن آن ها در گوش
- استفاده از موادی همچون هیدروژن پر اکسید
- دستگاه ساکشن (suction)
اهداف شستشوی گوش
ساختار جرم گوش به گونه ای است که می تواند در طولانی مدت به گوش صدمه بزند. کاهش شنوایی و سوت کشیدن یا وز وز کردن گوش از علائم انباشت جرم در کانال گوش می باشد. می شود. از بین بردن جرم اضافه با شستشوی گوش یک راه امن برای کاهش آسیب به گوش می باشد.
گاهی اوقات ورود مواد خارجی مانند غذا، حشرات کوچک، شن و … علاوه بر جرم نیز می تواند به انسداد مجرای گوش کمک کند که شستشوی گوش در دفع مواد خارجی موجود در گوش تاثیرگذار می باشد.
شستشوی گوش توسط پزشک در مطب یا در منزل شما با استفاده از کیت های شستشو و سرنگ حبابی انجام می شود.
فرآیند شستشوی گوش
مرحله اول بررسی و معاینه دقیق گوش است تا پزشک از نداشتن عفونت و مشکل جدی تر اطمینان حاصل نماید. این مرحله به وسیله دستگاهی به نام اتوسکوپ انجام می گیرد. نحوه کار این دستگاه به گونه ای است که با انتشار نور درون گوش را روشن می کند و از آن عکس می گیرد.
در مرحله بعدی پزشک با استفاده از یک سرنگ حبابی شستشو را شروع می کند. آب یا مواد شونده مخصوص با فشار توسط این سرنگ به گوش وارد می شود. این اقدام موجب می شود تا جرم های سفت که با گذر زمان روی هم انباشته شده، نرم شوند تا راحت تر خارج شوند. تمیز کردن گوش قبل از این مرحله خطر پارگی پرده گوش را به همراه دارد.
شستشوی گوش معمولاً احساس دردی ندارد. در مرحله بعدی آب ولرم با فشار مناسبی به داخل کانال گوش وارد می شود. این کار معمولا توسط یک دستگاه انجام میشود که آب را تحت فشار مناسب تنظیم میکند. این مرحله می تواند سبب خارج شدن جرم ها همراه با آب شود.
بدون دیدگاه