مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی
فرایند پرستاری از بیماران سکته قلبی بسیار مهم است. از این رو محتوای پیش رو را به مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی اختصاص داده ایم.
سکته قلبی، یکی از متداول ترین بیماری های قلبی عروقی می باشد که به علل مختلف و متنوعی اتفاق می افتد.
شایع ترین دلیل بروز این بیماری خطرناک، بسته شدن رگ های قلبی به دلیل لخته شدن خون است. البته به خاطر داشته باشید که اکثر افراد از اولین سکته قلبی نجات پیدا می کنند. اما با نجات بیمار سکته قلبی، بیمار برای بهبودی و بازگشت به زندگی عادی، به مراقبت های خاصی نیاز پیدا می کند. اگر شما نیز در منزل خود فردی را دارید که دچار سکته قلبی شده است و بنا به هر دلیلی نمی توانید از او پرستاری کنید، می توانید این کار را به پرستاران و کادر درمانی باتجربه طبیب اول بسپارید.
جهت مطالعه ادامه مطالب ۴ دقیقه ای با ما همراه باشید.
علائم هشدار دهنده سکته قلبی
سکته قلبی نیز همانند سایر بیماری ها، با علائم هشدار دهنده خاصی قابل شناسایی است. لذا افراد می توانند با مشاهده علائم سکته قلبی، این بیماری را تشخیص دهند. لذا پیش از پرداختن به مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی بهتر است تا با علائم هشدار دهنده این بیماری آشنا شوید.
معمولاً سکته قلبی به دلیل اختلال در عملکرد الکتریکی قلب رخ می دهد و موجب می شود تا ضربان قلب بیمار از حالت طبیعی خود خارج شود. در این حالت، بیمار تدریجاً هوشیاری خود را از دست می دهد و اگر به موقع درمان نشود ممکن است جان خود را نیز از دست بدهد.
علائمی که به شما در مورد بروز سکته قلبی هشدار می دهند عبارتند از:
- احساس درد، فشار و سنگینی در قفسه سینه
- درد در نواحی مختلف بدن مانند بازو ها (اغلب افراد این درد را در بازوی چپ خود احساس می کنند. اما ممکن است درد هر دو بازو را درگیر کند) گردن، فک، شکم و کمر
- سرگیجه و احساس سبکی سر
- تعریق بیش از اندازه
- استفراغ یا حالت تهوع
- سرفه و خس خس
- خستگی مفرط
- تورم در پا ها
- اختلال در تنفس و تنگی نفس
- احساس استرس و اضطراب شدید
شایع ترین علامت هشدار دهنده سکته قلبی، درد شدید در قفسه سینه می باشد. البته برخی از افراد تنها درد خفیفی در قفسه سینه خود احساس می کنند.
به یاد داشته باشید که زمان، نقش بسیار تعیین کننده ای در نجات بیمار سکته قلبی ایفا می کند. لذا هنگام مشاهده علائم سکته قلبی، خونسردی خود را حفظ کرده و سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
مراقبت های پرستاری پس از سکته قلبی
رعایت توصیه های پزشکی و مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی پس از ترخیص بیمار سکته قلبی از بیمارستان، به بهبود هر چه سریع تر بیمار کمک خواهد کرد.
از این رو خوب است بدانید که بیمارانی که سکته قلبی را پشت سر گذاشته اند شرایط جسمی و روانی بسیار حساسی دارند و باید تحت مراقبت های خاص قرار گیرند.
به طور کلی مراقبت از بیماران سکته قلبی در سه دسته زیر قرار می گیرد:
- مراقبت ها و درمان دارویی بیمار
- مراقبت از طریق تغییر در رژیم غذایی بیمار
- مراقبت از طریق تغییر در فعالیت های روزمره بیمار
کاهش خطرات ناشی از سکته قلبی با مصرف دارو
یکی از مهم ترین اقداماتی که پس از سکته قلبی باید انجام شود، درمان دارویی این بیماران است.
توجه داشته باشید که مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، به بهبود بیمار و کنترل علائمی مانند درد قفسه سینه کمک می کند.
معمولاً پزشک پس از سکته قلبی داروهای زیر را به بیمار تجویز می کند:
- داروهای رقیق کننده خون
- نیتروگلیسیرین
- داروهای ضد پلاکت
- داروهای بتابلاکر
- مهار کننده ACE
مصرف داروهای ذکر شده باید تا پایان دوره درمان و بهبودی کامل بیمار ادامه پیدا کند و بیمار به هیچ عنوان نباید مصرف این داروها را بدون مشورت با پزشک معالج خود، قطع کرده و یا دوز آنها را تغییر دهد.
رژیم غذایی مناسب برای بیماران سکته قلبی
یکی از مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی توجه و رسیدگی به رژیم غذایی و تغذیه این بیماران است.
همانطور که می دانید رژیم غذایی سالم، از مهم ترین و اصلی ترین مواردی است که در مراقبت از بیماران سکته قلبی اهمیت بسیار ویژه ای دارد.
لذا به منظور کاهش احتمال وقوع مجدد سکته قلبی و تسریع بهبود بیمار حتماً موارد زیر را در رژیم غذایی او بگنجانید:
- مصرف میوه ها و سبزیجات تازه، غلات و آجیل
- عدم استفاده از غذاهای پرچرب، فست فودها و نوشابه
- مصرف حداقلی نمک، کلسترول و شکر
- دریافت پروتئین مورد نیاز بدن
- عدم استعمال دخانیات
انجام فعالیت های روزمره پس از بهبودی سکته قلبی
به منظور بهبود سریع تر بیمار و بازگشت او به زندگی معمولی، بیمار باید به مدت دو هفته پس از وقوع سکته قلبی، از انجام ورزش ها و فعالیت های سنگین بدنی اجتناب کند. زیرا انجام فعالیت های شدید بدنی، موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون بیمار می شود. فشار خون بالا برای بیمارانی که سابقه سکته قلبی دارند، بسیار خطرناک و تهدید کننده است.
پس از پایان دوران نقاهت، با صلاح دید پزشک معالج خود می توانید ورزش های سبک مانند پیاده روی و دویدن آرام را آغاز کنید. اما شما باید از انجام فعالیت هایی نظیر بلند کردن اجسام سنگین، بازگشت به محل کار و رانندگی تا زمانی که پزشک معالج اجازه ندهد، پرهیز نمایید.
پیشنهاد ویژه به شما سروران گرامی
پرستاران و کادر درمانی مجرب مجموعه طبیب اول با مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی به خوبی آشنایی داشته و می توانند به بهبود هر چه سریع تر این بیماران کمک کنند.
مجموعه طبیب اول، بهترین و باتجربه ترین پزشکان و کادر درمانی را برای اعزام به منزل بیماران در اختیار دارد. این افراد با انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی به خوبی آشنایی داشته و می توانند از این بیماران به خوبی مراقبت کنند.
بنابراین اگر به هر دلیلی نمی توانید از بیمار سکته قلبی در منزل مراقبت کنید، می توانید با اطمینان از کیفیت بالای خدمات ارائه شده توسط پرستاران طبیب اول، پرستاری از بیمار سکته مغزی در منزل را به پرستاران حرفه ای این مجموعه بسپارید.
اطلاعات تماس و آدرس مرکز طبیب اول
تهران ، خیابان مدنی بالاتر از مترو سبلان – روبروی بانک ملت – نبش خیابان نوری ، واحد۵
تلفن: ۷۷۰۳۳۰۲۴-۰۲۱
تلفن: ۷۷۰۳۳۰۲۶-۰۲۱
مشاوره پزشکی: ۰۹۱۲۳۳۵۶۳۸۸
مشاوره پرستاری: ۰۹۱۲۸۳۵۶۳۸۸
چنانچه نیاز به مشاوره با کارشناسان ما دارید منتظر صدای گرمتان هستیم
سلامتی روز افزون شما آرزوی ماست
مرکز پرستاری در منزل طبیب اول در نقشه گوگل
بدون دیدگاه